A 36 órás nap

A 36 órás nap

3.760,00 Ft

Családi útmutató Alzheimer-kórral és más demencia-típusú megbetegedéssel, valamint memóriavesztéssel küzdők gondozásához
Nancy L. Mace, Peter V. Rabins

Cikkszám: ISBN 978-615-5981-02-9

Az Alzheimer kórral vagy más demenciával élő beteg ápolójának, aki sokszor a közeli hozzátartozó, a nap 36 órából áll. Sokan kétségbe esve kérdezik: Meddig lehet egyedül hagyni? Mikor vegyük magunkhoz? Honnan lehet tudni azt, hogy mennyire súlyos a helyzet? Mit tegyek, ha nem ismer meg? Mennyi időt legyek vele? Hogy fürdessem? Meddig vezethet? Hogy intézzem a bevásárlást? Mit tegyek, hogy ne essen el? Hogy védjem meg a csalóktól? Hogyan intézzem a pénzügyeit? Hogyan etessem, hogy tegyem tisztába? Egyáltalán mit csináljon egész nap? Mikor keressünk idősotthont?
A „36 órás nap” kézikönyv a demenciával élő hozzátartozó otthoni ápolásban nyújt segítséget családoknak, orvosoknak, barátoknak érthetően, egyszerűen. Az eredetileg John Hopkins Egyetem kiadója által megjelentetett könyvből megtudjuk, hogy a súlyos memóriazavar sohasem normális része az öregedésnek. Ha ön akár hozzátartozóként, akár páciensként érintett és tanácstalan, az teljesen érthető. Olyan szakismeretekre van szüksége, amelyet ez a könyv tehet elérhetővé az ön számára. A könyv legnagyobb erőssége, hogy gyakorlati példákon keresztül világítja meg az egyes témákat. A fejezeteken keresztül képet kapunk a betegség lefolyásáról, mindemellett segít a gondozóknak saját érzelmeik és szükségleteik felismerésében és kezelésében. Reméljük, hogy ez a könyv Önnek is segítségére lesz a hétköznapi problémák megoldásában és abban, hogy az orvossal és az egészségügyi szakmával közös nyelvet találjanak, s jobban megértsék egymást.

„Mindennapi JOGOS helyzetek – avagy a gondtalan időskor”

Kiadványunk hiánypótló kézikönyv, amely egy idős ember életének lehetséges színterei mentén veszi sorba a hétköznapi joghelyzeteket, azt, hogy milyen jogsérelem éri, érheti őt.
A könyv áttekinti az alapvető betegjogi és ellátottjogi tudnivalókat is, amelyek az időskort érintik. Esetismertetések mentén világítunk rá arra, hogy számos élethelyzet jogi vonatkozása mentén megyünk el rutinszerűen, de amikor valamilyen nem várt helyzet történik, akkor beleütközünk abba, hogy erre a helyzetre akár fel is készülhettünk volna.  Ahhoz, hogy könyvünk tényleg kézikönyvként működjön, színekkel jelöljük az egyes ellátási területeket - nagyjából azokat, amelyekre külön jogszabály vonatkozik.
Az adott téma jogszabályi hivatkozásaival is segítjük a tájékozódást, mint ahogy a könyv végén összegyűjtött fogalmak tárával is.  A könyv használatával az érintett területek dolgozói és valamennyi érintett egyaránt eligazodhat a jogi és váratlan helyzetekben. Nyelvezete hétköznapi és gyakorlatias, napi használata ajánlott.

Tartalomjegyzék:

1. Bevezetés
2. Színterek
• Egészségügyi ellátórendszer (háziorvos, szakrendelések, kórházak)
• Rendőrség
• Önkormányzat – hivatalok
• Bentlakásos idősellátó intézmények (idősotthon, ápolási otthonok)
• Bank
• Üzletek, vásárlási helyszínek
• Közlekedés
• Család – hozzátartozói kör 
• Telefonon vagy levélben segítségkérés/adománykérés veszélyei
• Virtuális terek veszélyei
3. Összefoglalás
4. Jogszabályok
5. Fogalomtár
 

A könyv megrendelése

megosztás