Anna Szeretetotthon

Tulajdonos típusa:
alapítvány
Össz. férőhelyek száma:
18 fő
Szabad férőhelyek száma:
nincs adat
Bekerülési / várakozási idó:
1 hónapon belül
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Somogy megye
Település:
8700 Marcali
Cím:
Templom u. 4.
Központi telefonszám:
85/510-512
Központi fax:
85/510-649
Központi e-mail:
megbekeles@gmail.com
Webcím:
www.anna-szeretetotthon.gportal.hu
Intézményvezető neve:
Hatta-Szilágyi Orsolya
Orvosok száma:
1 fő
Ápolók száma:
6 fő
Egyéb személyzet száma:
1 fő
Kapcsolattartó neve:
Szilágyi Istvánné
Kapcsolattartó telefonszám:
85/510-512, 06/30 587 6524
Kapcsolattartó e-mail:
annaotthon@pro.hu
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Nem
Kisállat vihető:
Nem
Kizáró egészségügyi ok:

 Pszichiátriai és szenvedélybeteget nem tudunk fogadni.

Frissítve: 2019-10-02 12:18

Bekerülési díj:

nincs adat

Havi díj:

nincs adat

Napidíj:

nincs adat

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Parkinson-kóros betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Vallási célú épület (pl. kápolna) vagy helyiség (pl. imaterem)
Közös programok
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Zeneterápia
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő.
Nyugdijasotthon.hu

Bemutatkozó szöveg

A szeretetotthon Marcali belvárosának csendes utcájában található. Az intézmény 1998-ban kezdte meg működését a fenntartó, Megbékélés Szociális Otthon Alapítvány erre a célra átalakított épületében. Ellátási területünk Magyarország, így hazánk egész területéről fogadunk beköltözőket. Intézményünk előtt rendezett, szép parkot gondozunk, amelyben mindig felüdítő érzés a séta és szemlélődés.

Az intézmény alaptevékenysége időskorúak ápolása gondozása. Otthonunkban 18 ellátott él, lakószobáink egy, illetve kétágyasak. Munkatársaim az ellátottak életkorának és egészségi állapotának megfelelő, személyre szabott ápolási, gondozási és mentálhigiénés feladatokat látnak el. Szakdolgozóink gondoskodnak az ellátottak napi szükségleteiről, nyugalmuk és pihenésük biztosításáról. A mentálhigiénés munkatárs a lelki problémák megelőzése és kezelése érdekében foglalkoztatási lehetőségeket nyújt az itt élőknek.

Szolgáltatásaink igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. Az elhelyezési kérelem formanyomtatványt az intézményvezetőhöz lehet benyújtani, aki dönt annak elbírálásáról. Munkatársaim az intézményi elhelyezést megelőzően előgondozás keretében otthonában vagy tartózkodási helyén keresik fel a kérelmezőt és tájékozódnak életkörülményeiről, egészségi állapotáról, szociális helyzetéről. Az előgondozás során lehetőségünk nyílik a családtagokkal való megismerkedésre is és részletes tájékoztatást kapnak az otthon életéről, az itt élők mindennapjairól, a házirendről.

A könnyebb beilleszkedés érdekében lakóink az otthonba hozhatják bútoraikat, virágaikat, dísztárgyaikat és kedvenc háziállataikat is. Az ellátottaknak a teljes körű ellátás keretében lakhatást, legalább napi háromszori étkezést, szükség szerint ruházattal és textíliával való ellátást, egészségügyi ellátást, lelki gondozást és foglalkoztatást biztosítunk.

Az étkezést az egyedi igények figyelembevételével (cukorbetegség, diéta, allergia) vehetik igénybe. Az otthonban állandó nővéri felügyelet és rendszeres orvosi kontroll szolgálja az ellátottak egészségi állapotának felügyeletét. Biztosítjuk az egészségügyi tanácsadást, a preventív szűréseket és az orvos által előírt vizsgálatok elvégzését. Az otthonban háziorvosunk heti rendszerességgel  tart rendelést.

A gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzését a jogszabályoknak megfelelően biztosítjuk. A személyes ruházat és az ágynemű mosását, javítását elvégezzük. Az intézmény az egyedi igényeknek megfelelően alkalmanként fodrászt, illetve pedikűrös hív az ellátottakhoz, mely szolgáltatásért az ellátottak a fodrásznak fizetnek. 

Az Anna Szeretetotthonban rendszeresen szervezünk kulturális és szabadidős programokat. Az igényeknek megfelelően kirándulásokon is részt vehetnek az ellátottak. Intézményünkben két társalgó helyiség szolgálja az ellátottak kikapcsolódását, közös programjainak megszervezését. A szabad vallásgyakorlást minden ellátott számára biztosítjuk. A Római Katolikus Templom az intézmény szomszédságában van, így a Szentmiséken való részvétel lehetősége adott.

Foglalkoztatás keretében az ellátottak részt vehetnek az intézmény működéséhez kapcsolódó egyszerű, napi feladatok ellátásában (takarítás, szalvéta hajtogatás, háziállatok etetése).

Az intézményi térítési díjat a fenntartó állapítja meg.

Az Anna Szeretetotthon kis létszámmal, családias, békés környezetben gondozzuk lakóinkat  fáradságos munkával, de annál nagyobb szeretettel. Intézményünk a demens, alzheimer kóros, incontines  időseket is fogadja. Az intézményben  lakószobáját mindenki saját bútoraival rendezheti be ízlésének megfelelően.

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Legutóbb megtekintett otthonok

megosztás