Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat

Tulajdonos típusa:
önkormányzat
Össz. férőhelyek száma:
325 fő
Szabad férőhelyek száma:
0 fő
Bekerülési / várakozási idó:
3-6 hónap
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Hajdú-Bihar megye
Település:
4032 Debrecen
Cím:
Pallagi u. 9.
Központi telefonszám:
52/315-166, 52/533-900
Központi fax:
52/315-166, 52/533-900
Központi e-mail:
vszsz1@gmail.com
Webcím:
www.dmjvvszsz.hu
Intézményvezető neve:
Nagy Lajosné
Orvosok száma:
2 fő
Ápolók száma:
71 fő
Egyéb személyzet száma:
72 fő
Kapcsolattartó neve:
Molnárné Volosinovszki Mónika
Kapcsolattartó telefonszám:
52/533-900
Kapcsolattartó e-mail:
vszsz1@gmail.com
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Nem
Kisállat vihető:
Nem
Kizáró egészségügyi ok:

pszichiátriai megbetegedés, szenvedélybetegség

Frissítve: 2021-11-30 09:05

Bekerülési díj:

Nincs.

Havi díj:

nincs adat

Napidíj:

2200 Ft/nap

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Közös programok
Saját kisbusz
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös
Legyen Ön az első értékelő.
Nyugdijasotthon.hu

Bemutatkozó szöveg

Az intézmény székhelye zöldövezeti környezetben helyezkedik el, a Nagyerdő területe által határolva, az idősek kellemes pihenését gondozott park szolgálja.

Tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető. A székhely épület 4 szintes, emeletenként 2 lakószárny található.

A lakószobák az 1-3. emeleten kerültek kialakításra. Az ellátotti férőhely száma részlegenként és osztályonként változó. A lakószobák 3-4 férőhelyesek, saját WC-vel rendelkeznek. Szintenként két-két fürdőszobával felszerelt az épület, melyek fürdőkádakkal, zuhanyzókkal ellátottak, illetve vannak 1 ágyas szobák, ezek 1-1 szobánként közös előtérrel rendelkeznek.

A speciális igényeknek megfelelően az első emelet jobb szárnyában 50 férőhelyes demens részleg került kialakításra. A demens ellátást biztosító részlegen az ellátás jellegének megfelelő személyi, tárgyi és szakmai feltételek biztosítottak. PL.: tájékozódási útmutatók, a más-más színű padlóburkolatok, az eligazodást segítő jelzések, rajzok, piktogramok a demens ellátottak életminőségét javítják. Az intézményben a technikai megoldások is az ellátottak biztonságos közlekedését szolgálják, így például a küszöböktől mentes, kapaszkodókkal felszerelt folyosók.

A szintek könnyebb megközelíthetőségét szolgálja az épületben levő két lift. Az épület minden szárnyában teakonyha áll rendelkezésre, olyan háztartási eszközökkel, amelyek használata veszélytelen. A szintenként megtaláltató társalgóban TV-sarkot, valamint a látogatók fogadására alkalmas helyeket alakítottunk ki. Az intézményben található továbbá könyvtár, foglalkoztató szoba, amely mentális gondozásra is alkalmas. Jó idő esetén nagy kertünkben történik a foglalkozás, illetve lengő tekepályával, speciális parkrésszel is rendelkezünk.

Ellátottjaink részére biztosítjuk a teljes körű ellátást, ennek keretében a lakhatást, a napi legalább ötszöri étkezést, szükség szerint ruházatot, textíliával való ellátást, mentális gondozást és a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátást.

Ápolást, gondozást nyújtó intézményünk idősek otthona, ahol az értékelő adatlap alapján III. fokozatú vagy a jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg – gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek láthatók el, ha ellátásuk más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható. Idősotthoni ellátást nyújt az intézmény székhelyén található Ápolást-gondozást nyújtó részleg, melyen belül két osztály (I. Ápolási-gondozási osztály, II. Ápolási-gondozási osztály) került kialakításra. A részleg 225 férőhelyes.

Izolációs részleg: az I. Ápolási-gondozási osztály egyik szárnyán került kialakításra A koronavírus járványhelyzet idején a COVID-19 fertőzés szempontjából gyanúsnak vélt ellátottak, Covid pozitív ellátottak, valamint a kórházból visszaérkezők elhelyezése és megfigyelése történt itt. A járványhelyzet enyhülésével az izolációs részleg palliatív osztályként funkciónál, ide kerülnek a súlyos állapotban levők, fekvőbetegek és az életük végéhez közeledő ellátottak, például a betegségük végstádiumában levő daganatos betegek, illetve más gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, súlyos állapotban levő ellátottak. 

Demens ellátást nyújtó részleg: A demens idős személyek szakszerű és biztonságos ellátása 50 férőhelyes önálló részlegen biztosított. A hatályos jogi szabályozás értelmében azon időskorú személyek vehetők fel, akik rendelkeznek szakorvos által kiadott legalább középsúlyos fokozatot megállapító demencia kórképről szakvéleménnyel. Átmeneti elhelyezést nyújtó ellátás A Szt. 82. §-a értelmében az Átmeneti ellátást nyújtó részlegre azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni. 

Az Átmeneti ellátást nyújtó részlegen ideiglenes jelleggel legfeljebb egyévi időtartamra teljes körű ellátást biztosítunk 50 férőhelyen.

Az intézmény ellátási területe: Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területe.

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.
megosztás