Emlékezünk Alapítvány Tóth András Szeretetotthon

Tulajdonos típusa:
alapítvány
Össz. férőhelyek száma:
27 fő
Szabad férőhelyek száma:
0 fő
Bekerülési / várakozási idó:
1 hónapon belül
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Település:
4405 Nyíregyháza
Cím:
Tallér u. 4.
Központi telefonszám:
42/596-773
Központi fax:
nincs adat
Központi e-mail:
e-alapitvany@freemail.hu
Webcím:
nincs adat
Intézményvezető neve:
Gönczi Róbert
Orvosok száma:
1 fő
Ápolók száma:
16 fő
Egyéb személyzet száma:
2 fő
Kapcsolattartó neve:
Mónus Albertné
Kapcsolattartó telefonszám:
42/596-773
Kapcsolattartó e-mail:
70/773-3258
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Nem
Kisállat vihető:
Kizáró egészségügyi ok:

Tolókocsis beteget is tudunk felvenni (az épület akadálymentesített). A gondozottak életkora miatt csak házon belül vannak közös programok.

Frissítve: 2019-06-15 08:20

Bekerülési díj:

nincs adat

Havi díj:

A térítés díja a jövedelem 80%-a.

Napidíj:

nincs adat

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Parkinson-kóros betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
Intenzív ápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Közös programok
Saját kisbusz
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő. Az értékeléshez regisztráció és bejelentkezés szükséges.
Nyugdijasotthon.hu

Bemutatkozó szöveg

Az Emlékezünk Alapítvány fenntartásában 1994 október 1.-én kezdte meg működését a „Tóth András” Szeretetotthon.

 

 

 

 

Az intézmény a városközponttól kb. 5 km távolságra- a Nyíregyháza-Kistelekiszőlő településében található. Gépkocsival a Debreceni útról balra a Palánta utca felől könnyen megközelíthető. Autóbusszal a Kossuth térről indulva a 13-as helyi járattal a Tünde utcai második megállótól a Mohács utcán át lehet eljutni az otthonhoz.

 

 

 

 

 

Az eltelt 14 évben közel 76 idősember vette igénybe az otthon szolgáltatásait. Fizikai, egészségügyi, mentálhigénés ellátást és tartalmas időtöltést biztosít a bentlakók részére. Folyamatos érdeklődés van az elhelyezés iránt, különösen a demenciában szenvedők és hozzátartozói részéről, akik a betegséggel járó gondozási, ellátási feladatokat nem tudják és nem képesek ellátni.

 

 

 

 

 

 

Az Emlékezünk Alapítvány céljául tűzte ki az általa nyújtott szolgáltatásokat igénybe venni kívánó idős demens emberek önzetlen, minél teljesebb körű kiszolgálását, életminőségük javítását, fenntartását, ápolásuk, gondozásuk hiánytalanul történő ellátását.

 

 

 

 

 

Az alapítvány által működtetett szeretetotthon szolgáltatása a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szociális szolgáltatás-tervezési koncepciójának szerves részét képezi. A megyei igényfelmérés alapján valós lakossági szükséglet mutatkozik a családban élő, demenciában szenvedő idős emberek intézeti elhelyezése iránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fokozott ellátási igénnyel járó szakemberek foglalkoztatására nagy súlyt fektettünk, a főiskolai végzettségű dolgozók száma 3 fő, a 16 főállású dolgozó között csak 1 fő nem rendelkezik szakmai végzettséggel. Több jól képzett kórházi ápolót (4-5 fő havonta) személyenként 4-5 alkalommal megbízásos jogviszonyban foglalkoztatunk, vagy alkalmi munkavállaló minősítésben alkalmazzuk őket szabadidejükben. Így biztosítható, hogy a fokozott ápolást igénylő idős emberek teljeskörű kiszolgálásához nappali műszakban 3, éjszakai műszakban 2 fő szakembert alkalmazunk. Az ápolási feladatokon túl szellemi képességeik és fizikai állapotuk szintentartására is törekszünk.

 

 

 

 

 

Ápoljuk a családtagokkal a kapcsolatot, akik rendszeresen látogatják hozzátartozóikat a hét minden napján. Évi 2-3 alkalommal közös programot szervezünk, melyeken unokák, dédunokák, kedveskednek nagyszüleiknek, illetve a közvetlen hozzátartozók adományaikkal támogatják az alapítványt.

 

 

Állandó együttműködő kapcsolatot építettünk ki és tartunk fenn a kórházakkal, egészségügyi intézményekkel, és a különböző felekezetek egyházainak papjaival, lelkészeivel.

 

 

 

 

 

Rendszeres az együttműködésünk a nyugdíjas szervezetekkel, a Rókahegyi AGAPE fenntartásában működő időskorúak, és értelmileg sérültek ellátását biztosító nappali intézményekkel.

 

 

 

 

 

A Nagykállói Kálfó KHT-val és Jóléti Szolgálati Alapítvánnyal évtizedes kapcsolatunk van, akik az épület karbantartásához jelentős segítséget nyújtanak.

 

 

A Kaméliánus Szerzetes Rend az általa gyűjtött ágytextíliából alapítványunkat is támogatja, és a katolikus hívőknek lelki feltöltődést biztosít.

 

 

 

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.
megosztás