Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona

Tulajdonos típusa:
önkormányzat
Össz. férőhelyek száma:
140 fő
Szabad férőhelyek száma:
0 fő
Bekerülési / várakozási idó:
1-3 hónap
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Vas megye
Település:
9700 Szombathely
Cím:
Bogáti u. 72.
Központi telefonszám:
94/508-036
Központi fax:
94/328-137
Központi e-mail:
bogat@t-online.hu
Webcím:
www.idosekotthona-szombathely.hu
Intézményvezető neve:
Vass Péter
Orvosok száma:
3 fő
Ápolók száma:
45 fő
Egyéb személyzet száma:
35 fő
Kapcsolattartó neve:
dr Szalai Adrienn
Kapcsolattartó telefonszám:
94/508-035
Kapcsolattartó e-mail:
bogat@t-online.hu
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Igen
Kisállat vihető:
Kizáró egészségügyi ok:

Pszichiátriai és szenvedélybeteget nem veszünk fel.

 

 

 

A fenntartó Budapest Fővárosi Önkormányzat

Frissítve: 2019-10-20 14:37

Bekerülési díj:

nincs adat

Havi díj:

 

2 ágyas 120.000 ft 3-4 ágyas 100.000-105.000 ft

73 fő nagykastély 95.000-96.000 ft

67 fő kiskastély 84.000 ft

pavilon 1-2 ágyas 102.000-117.000 ft

 

Napidíj:

nincs adat

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Vallási célú épület (pl. kápolna) vagy helyiség (pl. imaterem)
Közös programok
Saját kisbusz
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös
Állatterápia

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő.
Nyugdijasotthon.hu

Bemutatkozó szöveg

 

Az intézmény Szombathely déli részén 12 ha természetvédelmi területnek nyilvánított ősparkban elhelyezkedő három műemlékvédelem alatt álló épületben működik.. Azoknak nyújtunk segítséget, akik már önmaguk ellátására nem, vagy csak részben képesek.  A „hotelszolgáltatás” során két-, három-, négy és több ágyas szobákban biztosítunk az állapotnak megfelelő fekvőhelyet (rekamié/kórházi ágy), éjjeli szekrényt, polcot, szekrényt. Minden szobához tartozik kézmosó, hűtőszekrény, Tv csatlakozás. Az épületekben nővérszoba, orvosi rendelő, tornaszoba, társalgók, fürdők, foglalkoztató, szolgálják lakóink mindennapjait. A szobák és a közös helyiségek tisztaságára saját munkatársaink ügyelnek.

 

Hisszük, hogy a korszerű táplálkozás az egészséges életmód szerves része, ezért a szükséges folyadékbevitel biztosítása mellett a kornak és az egészségi állapotnak (diéták) megfelelő mennyiségű és minőségi tápanyagokat biztosítunk lakóink számára dietetikus közreműködésével  saját konyha üzemeltetésével.

 

A lakók biológiai – lelki és szociális jólét állapotának biztosítását az ápolási folyamatba építve végezzük egyéni gondozási szükségletek alapján. Orvosi ellátást neorológus , reumatológus, sebész,  pszichiáter és rehabilitációs szakorvos biztosítja. Segítségükkel ellátjuk a prevenciós feladatokat, biztosítjuk a lehetőségét a szűrő és ellenőrző vizsgálatoknak.

 

A gondozás során nagy figyelmet fordítunk lakóink testi higiénéjére, a rendszeres tisztálkodásra, a köröm, a haj és a bőr ápolására. Segítséget biztosítunk az évszaknak és az időjárásnak megfelelő ruházat megválasztásához, a felöltözéshez. A ruházat és a textíliák tisztítását, ápolását saját mosodánk és varrodánk végzi.

 

A lakók mentálhigiénés gondozása során személyre szabott bánásmódot alkalmazunk. Biztosítjuk a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit, szükség szerinti pszichoterápiás foglalkozást végzünk. Segítjük, támogatjuk az intézményen belüli kis közösségek, társas kapcsolatok kialakulását és működését. Szociális ellátás keretében biztosítjuk a szociális és életvezetési tanácsadást, a pénzbeli és természetbeni ellátásokhoz való hozzájutást.  

 

 Az intézmény által nyújtott szolgáltatások köre:

 

Térítésmentes szolgáltatások: napi ötszöri étkezés, speciális étrendek orvosi előírás alapján, alsó – felső ruházat, ágynemű, tisztálkodási szerek biztosítása, takarítás, mosás, borotválás, hajvágás, körömápolás, orvosi ellátás / neorólogus, sebész  pszichiáter, reumatológus/, inkontinencia és test-távoli segédeszközök biztosítása, gyógytornász/fizikoterapeuta (tornaterem, fiziko-, és komplementer terápiás eszközök), könyvtárhasználat, videotár,  vallásgyakorlási lehetőség : szentmise/istentisztelet– kápolna.

 

Az intézményi életformához való alkalmazkodás elősegítése, a lakók szociális és mentálhigiénés ellátásának biztosítása. A fizikai és mentális aktivitás fenntartása, az ez iránti igény kialakítása. Egyéni, csoportos és közösségi programok.

Eseti térítési díj ellenében: „mozgó bolt”, fodrász, pedikűr, manikűr, vendégszoba, vendégétkeztetés, nyaralás, kirándulás, színház, mozi, gépkocsi igénybevétel, jogász – közjegyző.

 

 

.

 

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Legutóbb megtekintett otthonok

megosztás