Katolikus Szeretetszolgálat Szent Ottilia Otthon

Tulajdonos típusa:
katolikus egyház
Össz. férőhelyek száma:
150 fő
Szabad férőhelyek száma:
nincs adat
Bekerülési / várakozási idó:
3-6 hónap
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Heves megye
Település:
3240 Parád
Cím:
Toldi u.14
Központi telefonszám:
36544300
Központi fax:
nincs adat
Központi e-mail:
parad@szeretetszolgalat.hu
Webcím:
https://www.szeretetszolgalat.hu/szent-ottilia-otthon-hirei
Intézményvezető neve:
Sőregi Katalin
Orvosok száma:
1 fő
Ápolók száma:
36 fő
Egyéb személyzet száma:
32 fő
Kapcsolattartó neve:
Szőke Éva
Kapcsolattartó telefonszám:
0630-910-9522
Kapcsolattartó e-mail:
szoke.eva@szeretetszolgalat.hu
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Igen
Kisállat vihető:
Kizáró egészségügyi ok:

Pszichiátriai és szenvedélybeteget nem tudunk fogadni.

Frissítve: 2022-09-19 08:53

Bekerülési díj:

-

Havi díj:

nincs adat

Napidíj:

2022. április 1-jétől kezdődően 4.500,-Ft/nap

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Parkinson-kóros betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Vallási célú épület (pl. kápolna) vagy helyiség (pl. imaterem)
Közös programok
Saját kisbusz
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő.
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Ottilia Otthon Parád

Bemutatkozó szöveg

Az intézmény megközelíthetősége és külső környezete: 
Parád község Heves megye északi részén terül el, amit a Mátra magas vonulatai vesznek körül. Parád közúton, autóval és busszal egyaránt elérhető. A községet kelet nyugati irányban átszeli az Eger-Gyöngyös között húzódó 24. sz. fő közlekedési út, ennek köszönhetően a Mátrán átutazók nem kerülik el a községet. Közigazgatásilag a településhez tartozik Parádfürdő és Parádóhuta. A helység legismertebb és legfontosabb kincse a többféle gyógyvize. A magyar néprajzkutatók palóc geográfiai központtá nyilvánították a falut a palóc népi építészeti emlékek, a ma is élő népi mesterségek, lovas hagyományok több évtizedes megőrzése eredményeként.
 
Az intézmény rövid története: 
Intézményünket 1976-ban Eger Város Tanács alapította, kezdetben Egerben működött, majd 1988-ban Parádfürdőre, a Károlyi kastélyba költözött át. A Károlyi kastély 20 éven át adott otthont 116 lakónak, majd 2008 szeptemberében birtokba vehettünk Parádon a jelenlegi épületet, ami békés, nyugodt környezetet biztosít az itt élő 150 idős ember részére. Az épületegyüttes kívül és belül akadálymentes közlekedést biztosít az ellátottak számára. Az otthont körülvevő kéthektáros park kellemes időtöltést biztosít a vendégeink és lakóink számára.
 
Az intézmény 2021. április 1-jétől a Katolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működik, országos felvételi területtel.
 
Szakmai munka: 
Intézményünk fontos célként kezeli a barátságos, otthonos körülmények, valamint a családias hangulat megteremtését a professzionális szakmai szolgáltatások biztosítása mellett.
 
A mindennapos ápolás-gondozást szakképzett dolgozóink útján biztosítjuk. Dr. Radetzky Nagy István háziorvos és Dr. Tóth Tünde pszichiáter szakorvos közreműködésével gondoskodunk az orvosi ellátásról, valamint szükség szerint kórházi beutalásokról. Biztosítjuk a gyógyszer és gyógyászati segédeszköz ellátást a mindenkori jogszabály szerint. Intézményünk szakápolási engedéllyel rendelkezik, ami hatékony segítség a szakápolási igényű ellátottaink gondozásában.  
 
A mentálhigiénés gondozás keretében célunk az itt élő idős lakóink személyiségszerkezetének támogatása annak érdekében, hogy belső lelki harmóniájukat megőrizve képesek legyenek beilleszkedni a közösségi életbe, és ott harmóniában, egyéni képességeik és igényeik alapján tartalmasan töltsék napjaikat. A mentálhigiénés szakembereink segítséget nyújtanak abban, hogy az idősek az intézményben töltött éveiket ne lezárt, veszteségekkel teli szakasznak, hanem fejlődésben lévő, szellemi gyarapodást hozó folyamatként élhessék meg. Munkánk fontos része az életvezetési és beilleszkedési problémák feldolgozásában nyújtott segítség, a konfliktusok, krízisek kezelése, az izolálódó lakókkal való egyéni és csoportos munka. Segítő beszélgetéssel lehetőség nyílik ellátottaink problémáinak feltárására, megoldás keresésére. Foglalkoztatási típusaink az egyéni, kiscsoportos, nagycsoportos foglalkozások, támogató jellegű foglalkozások és a testi-lelki egyensúly megtartását segítő foglalkozások. Nagy hangsúlyt kapnak az átfogó közösségi programok az intézmény életében, melyek az ünnepekhez, valamint a lakók közösségi aktivitására építő kulturális eseményekhez kapcsolódnak.
 
Mivel az intézményünkben élő idősek közel egyharmada középsúlyos, illetve súlyos fokú demens, így a mentálhigiénés ellátás és a foglalkoztatás megszervezése terén is fokozott figyelmet kap a velük való foglalkozás. A foglalkozások alapvető célja az, hogy szembeszálljon a leépülési folyamatokkal, és a készségek megőrzése, megerősítése révén lassítsa a romlás ütemét. Nagy jelentősége van az önállóság megtartásában és fejlesztésében a napirendben beillesztett, rendszeres ismétlődő folyamatoknak. „A langyos esőként rápermetező ismétléssel szemben az elkényelmesedett agy kisebb ellenállást tanúsít, mint a tudatos koncentráció követelményével szemben.” vallotta Lomb Kató és a saját gyakorlati tapasztalatunk is ezt erősíti.
 
Az ellátottak elhelyezési körülményei: 
Az intézmény, működését meghatározó szakmai programjában fő célkitűzésként rögzíti, hogy a bekerült idős emberek számára biztosítsa az emberhez méltó, tartalmas életet. Ehhez megfelelő körülményeket biztosít épületegyüttesünk, amely Magyarországon egyike azoknak az épületeknek, ami eleve idősek ellátására lett tervezve és építve.Négy gondozási egységben összesen 150 férőhelyen önmagukról gondoskodni nem képes, de rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igénylő, lakóhelyükön nem gondozható időskorút, illetve a 18. életévét betöltött, otthon nem gondozható személyek számára nyújt az intézmény általában végleges otthont, ápolást, gondozást. 2x55 fő férőhelyen általános, 2x20 férőhelyen demens személyek gondozását, ápolását biztosítjuk. A 150 lakónak 68 szoba áll a rendelkezésére, melyből 14 db 1 ágyas, 40 db 2 ágyas,14 db 4 ágyas praktikusan, ízlésesen berendezett lakótér. Nagyszámú vizesblokk áll a lakók rendelkezésére. Az intézményen belüli közlekedést lift könnyíti, melyet kerekesszékkel is kényelmesen használhatnak a lakók. A lakószintek építészeti jellegükből adódóan közvetlen kapcsolatban állnak a természettel, illetve az épületet körbeölelő sétáló udvarral. Az intézet 300 adagos főzőkonyhával, saját mosodával, és karbantartási egységgel rendelkezik. A 80 fős étteremben és a 4 db kisebb létszámot befogadó ebédlőkben a napi ötszöri étkezés kulturált körülmények között zajlik, figyelembe véve a különböző betegségek következményeként megjelenő diétás igényeket is.
 
Szolgáltatások: 
Fodrász szakember ízlésesen kialakított fodrász helységünkben várja vendégeit heti rendszerességgel páros héten hétfői, páratlan héten, szerdai napokon, az általa megszabott díjazás ellenében. Pedikűrt igénylő ellátottak részére pedikűrös szakember látogat az intézménybe és az általa megszabott díjazás ellenében vehető igénybe a szolgáltatás. Az intézmény épületében üzemelő büfé széles árukínálattal áll a vásárlók rendelkezésére. További kényelmi lehetőségként teraszok, teakonyhák, tornaszoba, társalkodók, könyvtár, szolgálja az itt lakók komfortérzetét.
Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Legutóbb megtekintett otthonok

megosztás