Pannon Mentő Nonprofit Köszhasznú Kft Idősek Otthona

Tulajdonos típusa:
non-profit szervezet
Össz. férőhelyek száma:
150 fő
Szabad férőhelyek száma:
0 fő
Bekerülési / várakozási idó:
1-3 hónap
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Somogy megye
Település:
7400 Kaposvár
Cím:
Füredi u. 53.
Központi telefonszám:
82/414-778
Központi fax:
nincs adat
Központi e-mail:
felveteli.iroda@pannonmento.hu
Webcím:
www.pannonmento.hu
Intézményvezető neve:
Papp Renáta Tímea
Orvosok száma:
2 fő
Ápolók száma:
30 fő
Egyéb személyzet száma:
18 fő
Kapcsolattartó neve:
Papp Renáta Tímea
Kapcsolattartó telefonszám:
80/414-778
Kapcsolattartó e-mail:
otthon@pannonmento.hu
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Nem
Kisállat vihető:
Nem
Kizáró egészségügyi ok:

Pszichiátriai és szenvedélybeteget nem tudunk fogadni.

Frissítve: 2024-03-01 11:46

Bekerülési díj:

emelt szintű elhelyezés is van.

Havi díj:

30-as hónap: 221 250 Ft.

31-es hónap: 228 625 Ft

Napidíj:

7 375 Ft/ nap

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Parkinson-kóros betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Pihenőkert
Közös programok
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő.
Intézet bejárata
Intézet parkIntézet pakSétányKerti pihenőNyugdijasotthon.hu

Bemutatkozó szöveg

A Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. Idősek Otthonában a szolgáltatásaikat igénybe vevő idős emberekkel kapcsolatban, felkészültek vagyunk a vállalt feladataink ellátására. Az otthon működésének lényeges eleme, hogy az otthon személyzete a napi munkája során ne csupán rutinból cselekedjék, hanem minden munkamozzanat megalapozott, a szakma követelményrendszerének megfelelő, szerzett, tanult ismereteken nyugvó, tudatos tevékenység legyen. Tisztességgel dolgozunk, cselekszünk, élünk. Munkatársainkkal szemben alapvető elvárás az emberi tisztesség. Szakmai-erkölcsi-etikai követelmény, hogy az intézményi ellátottak a szolgáltatás igénybevétele során, ne kerülhessenek kiszolgáltatott, függő helyzetbe, az alkalmazottaktól, hogy az itt folyó munka alapja empátiás támogató magatartás legyen és az otthon lakóinak tényleges otthona legyen.

A Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft. Idősek Otthona Kaposvár Észak-Nyugati részén, a 67 út melletti zöldövezetben, 7308 m2 közművesített telken található. Városi tömegközlekedéssel a 10, és 11-es buszjárattal könnyen megközelíthető. Személyautóval közlekedők részére parkolóhely biztosított az udvarban.

A földszinten kapott helyet az emelt szintű ellátás (engedélyezett férőhelyszám: 14 fő)..Az apartmanok főzőfülkével és vizesblokkal vannak felszerelve.Az I. emeleten a lakószobákban  4 férőhely biztosított. E szinten látjuk el a demens, illetve hanyatló egészségi állapottal bíró lakóinkat.A II. illetve a III. emeleten a lakószobákban 2, 3 lakót tudunk elhelyezni. A kétágyas elhelyezést kizárólag kerekesszékes lakóinknak tudjuk biztosítaniaz üres férőhely erejéig.

Az intézményhez tartozó közel 3000 m2-es parkban helyet kaptak a kiskertek, melyet a  kertészkedéshez kedvet érző lakók művelgetnek. A park nagyobb részében, az árnyas fák alatt kedvező lehetőség adódik a levegőzésre, szabadtéri ünnepek, foglalkozások megtartására, illetve  másik intézmény lakóinak fogadására, megvendégelésére.

Otthonunk nyitott, lakóink személyiségi és szabadságjogait  tiszteletben tartjuk, bármikor szabadon elhagyhatják az intézményt a házirend előírásainak betartása mellett. Célunk, hogy a lakóink részére békés, derűs kiegyensúlyozott, tartalmas életet biztosítsunk.
A demens, illetve mozgásukban korlátozott lakóinknak is, nővéri felügyelet mellett,sítjuk a sétát parkunkban.

Az intézmény, működése során az ellátást igénybe vevők részére teljes körű ellátást biztosít (Szt.67.§.(1)bek.).
A lakók részére napi háromszori normál étkezést biztosítunk. Külön étkeztetésben részesítjük a cukorbeteg (napi ötszöri) és egyéb (epe-, gyomor-, illetve tejérzékeny, stb.)  diétára szoruló lakóinkat.

24 órás egészségügyi felügyelettel őrködünk lakóink egészsége felett. Az intézmény házi orvosa hetente 3 alkalommal tart rendelést, ezen kívül sürgős esetben munkaidőben bármikor, illetve munkaidőn kívül a városi ügyelet orvosa hívható. Pszichiáter szakorvos havonta 1 alkalommal látogat otthonunkba.
A napi ápolási, gondozási feladatot az ápoló-gondozó személyzet látja el. A három részlegvezető szakápoló segíti a diplomás főnővér és helyettese munkáját.
A lakók részére rendelt gyógyszereket intézményünk biztosítja, a mindenkori jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Nagy hangsúlyt fektetünk a mentális gondozásra, melyben 3 középfokú végzettségű mentális nővér működi közre. Ők segítik a lakókat, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék.  Szellemi frissességük fenntartása érdekében kulturális, szórakoztató és memóriafrissítő foglalkozásokat, vetélkedőket tartanak. Egyéni és kiscsoportos beszélgetéseket szerveznek, melyek segítik az együttélést, a kapcsolatok ápolását, problémák feldolgozását.
Havi rendszerességgel a mentálhigiénés munkatársak bevásárolnak azoknak a lakóknak, akiknek hozzátartozója, vagy a lakó igényli. .
Megszervezik a vallásukat gyakorolni vágyó lakóknak az imádkozás, áldozás, gyónás lehetőségét. Otthonunkat a közeli Szent József katolikus plébánia lelkésze látogatja rendszeresen, de igény szerint egyéb felekezethez tartozó lakóink szabad vallásgyakorlását is biztosítjuk. Vallásos ünnepek alkalmával ünnepséget szerveznek, vendégeket hívnak.

Végül, de nem utolsó sorban, épületünkben működik a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Betegszállító Kft. így, ha lakóinknak kórházi felülvizsgálatra kell utazni, a rugalmas betegszállítást is meg tudjuk szervezni, a betegszállításra vonatkozó jogszabályok alapján.

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.
megosztás