Új Remény Idősek Otthona

Tulajdonos típusa:
egyesület
Össz. férőhelyek száma:
50 fő
Szabad férőhelyek száma:
0 fő
Bekerülési / várakozási idó:
3-6 hónap
Csak napközi otthon:
Nem
Megye:
Somogy megye
Település:
7255 Nagyberki
Cím:
Fő utca 13.
Központi telefonszám:
06-70-341-6426, 06-70-417-1690, 06-70/417-5739
Központi fax:
nincs adat
Központi e-mail:
ujremenyotthon@gmail.com
Webcím:
www.ujremeny-otthon.hupont.hu
Intézményvezető neve:
Lengyel Tímea
Orvosok száma:
1 fő
Ápolók száma:
13 fő
Egyéb személyzet száma:
5 fő
Kapcsolattartó neve:
Lengyel Tímea
Kapcsolattartó telefonszám:
0670/341-6426
Kapcsolattartó e-mail:
ujremenyotthon@gmail.com
Idősek Klubja (nem bentlakásos napközi otthon) van:
Nem
Saját üzemi konyha van:
Nem
Kisállat vihető:
Kizáró egészségügyi ok:

Kizáró ok: szenvedély betegség és fertőző betegség

Frissítve: 2020-10-16 13:42

Bekerülési díj:

nincs adat

Havi díj:

nincs adat

Napidíj:

3.835Ft, figyelembe véve a személyi térítési díjat

Szakosodás:

Demens/Alzheimeres betegápolás
Parkinson-kóros betegápolás
Magas vérnyomásos betegápolás
Diabéteszes betegápolás
Mozgásszervi betegápolás
24 órás ügyelet

Extra szolgáltatások:

Fizikoterápia/gyógytorna/gyógymasszázs/masszázs
Pihenőkert
Közös programok
Lelkészi szolgálat
Akadálymentesített épület
Kézműves foglalkozások
Könyvtár
Fodrász/pedikűrös

Értékelés:

0
Még nincs értékelve
Legyen Ön az első értékelő. Az értékeléshez regisztráció és bejelentkezés szükséges.
Új Remény Idősek Otthona

Bemutatkozó szöveg

Az Intézmény bemutatása

A Remény és Gondviselés Köhasznú Egyesület 2011. Május 13.-án megnyitotta az Új Remény Idősek Otthona elnevezésű, tartós bentlakást nyújtó intézményét.

Az Intézmény Nagyberki község központjában, a főút mellett helyezkedik el, így az elérhetősége, megközelíthetősége optimális. Az intézmény építészeti kialakítása olyan atmoszférát teremt a lakók számára, hogy az biztosítja a kiegyensúlyozott élet lehetőségét.

Az épület korszerűen kialakított struktúrája lehetőséget ad egyrészt a közösségi tevékenységek, másrészt pedig az élethez szükséges intimitás megéléséhez. A közösségi helyiségekben illetve a lakószobákban az akadálymentes közlekedés biztosított. Az épület udvar felöli oldalán, személyfelvonó segíti a közlekedést.

Az épület emeletén található egy, két,- illetve háromágyas lakószobákban átlagosan 6,5 - 7 négyzetméter lakóterület jut egy főre. A lakószobák mindegyike rendelkezik fürdőszobával, ezekben szintén biztosított az akadálymentes közlekedés. Minden helyiségben az idős emberek igényeit figyelembe vevő, igényes, átgondolt bútorzat (szék, fotel, asztal, szekrény) található.

Minden szobában biztosított a kábel-TV. Az emeleten található még a nővérszoba és a betegszoba. A folyosó hátsó részén társalgó sarok várja a beszélgetni vágyókat.

A földszinten található közösségi helyiségekben külön térítés nélkül használható a számítógép, az Internet és a televízió. A lakókat, vendégeket barátságosan berendezett közösségi terem várja, amely ebédlőként is funkcionál. A helyiség tágas, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

Az étterem, ami egyben a társalgó is szintén akadálymentesített. A mozgáskorlátozottak részére külön mellékhelyiség került kialakításra.

Az épület hatalmas udvarral rendelkezik, ahol tavasztól őszig kerti padok, hintaágyak, szalonnasütő hely, szolgálják a lakók pihenését, kikapcsolódását.

Terveink közt szerepel egy mini golfpálya kialakítása, ami szintén a lakók szabadidejének hasznos eltöltését kívánja szolgálni.

Alapvető célunk, segíteni és gyógyítani. Elsődleges feladatunk a gondozásra szoruló ember szükségleteihez igazodó segítségnyújtás biztosítása. Ennek mértékét és módját mindenkor a segítségre szoruló ember egészségi- szociális és pszichés állapota alapján határozzuk meg. Együtt kívánunk működni az érintett szakemberekkel, illetve a lakókkal úgy, hogy az egyén individuális szabadsága a lehető legteljesebb mértékben érvényre juthasson.

Az intézmény küldetésének megfogalmazásával meghatározásra kerülnek azok az erkölcsi normák, magatartási szabályok, szakmai célok, melyeket a mindennapi munkánk során követni kívánunk, a szociális munka etikai kódexét figyelembe véve.

Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelki gondozásnak. Az otthon földszintjén lévő Imateremben rendszeres istentiszteletet tartunk, ahol a lakók és a hozzátartozók, valamint a dolgozók is részt vehetnek. A római katolikus vallású lakók számára kéthetente katolikus szentmise van az otthonban.

A mentálhigiénés ellátás keretében szociális és mentálhigiénés munkatárs, vezető ápoló a lakóknak csoportos fejlesztő programokatkínálnak. Közös születésnapi, névnapi ünnepségeket, zenés programokat, kirándulásokat szerveznek a hozzátartozók segítségével.

 

Legyen Ön az első hozzászóló. A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.
megosztás